În luna mai 2014 la Iași se mai desfășoară și următoarele expoziții de fotografie, pe lângă cele deja anunțate pe blog (Muzee din Iaşi, Ţipete de bucurie, O veche comunitate evreiască din Diaspora – trecut şi prezent și Alb-Negru ediția 2013):

– „Invazie Praga 68” : expoziție de fotografie a fotografului Josef Koudelka, organizată de Institutul Francez din Iași, în parteneriat cu Centrul Ceh din București, Magnum Photos și Complexul Muzeal Moldova Iași, în perioada 9-30 mai 2014. Vernisajul va avea loc în ziua de vineri, 9 mai 2014, de la ora 18, la Palatul Culturii din Iași, în holul central de la parter. Mai multe detalii puteți citi aici.

Afis_Expo

– „Iaşi Jazz Nights” : expoziție de fotografie a fotografului Ionuţ Ignat, organizată de Centrul Cultural German Iasi, în perioada 8-22 mai 2014. Vernisajul va avea loc în ziua de joi, 8 mai 2014, de la ora 18, în Atriumul din Palas Mall. Mai multe detalii puteți citi aici și aici.

Afis_Expo

– „Pepsi” : expoziție de fotografie a fotografului Bogdan Săndulescu, ce se desfășoară în perioada 12-30 mai 2014. Recomandată iubitorilor de pisici! Vernisajul va avea loc în ziua de luni, 12 mai 2014, de la ora 18, în Iulius Mall Iași, etajul II. Mai multe detalii puteți citi aici.

Afis_Expo

– „Stereoscopia – în căutarea reliefului” : expoziție organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, locul desfășurării fiind Muzeul „Poni–Cernătescu” din Iași. Expoziția prezintă principalele procedee de obținere a imaginii plastice în relief, începând de la clasicul sistem al stereoscopiei și până la mai noua realizare a tehnicii moderne – fotografierea în lumină coerentă – Holografia. Vernisajul va avea loc în ziua de sâmbătă, 17 mai 2014, la ora 19, cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”. Mai multe detalii puteți citi aici.

– „Slalom fotografic” : expoziție – concurs de fotografie organizată de Muzeul „Poni–Cernătescu” din Iași. Expoziţia se adresează tinerilor fotografi amatori ieșeni cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, cu scopul de a stimula interesul tinerei generații pentru arta fotografică, de a descoperi și promova tineri talentați și de a valoriza lucrările înscrise ale acestora. În cadrul acestei expoziţii se vor decerna Premiu Carol Popp de Szathmari pentru expresivitate şi rafinament în tehnica şi creaţia fotografică și premiul pentru debut Nestor Heck. Vernisajul va avea loc în ziua de sâmbătă, 17 mai 2014, la ora 19:15, cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”. Mai multe detalii puteți citi aici.

– „Album de familie” : expoziție de fotografie organizată de Muzeul „Mihail Kogalniceanu” din Iași, în perioada 15-20 mai 2014. Expoziția își propune să aducă în atenția publicului fotografii document cu membrii familiei Kogălniceanu, din patrimoniul Muzeului Memorial „Mihail Kogălniceanu”. Vernisajul va avea loc în ziua de sâmbătă, 17 mai 2014, la ora 18, cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”. Mai multe detalii puteți citi aici.

Afis_Expo

– „San Loco” : expoziție de fotografie a fotografei Mirela Petcu, organizată de Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi și Clubul Fotografilor, în perioada 19-25 mai 2014. Expoziția este expusă în Galeria de Artă „La Gard” – Parcul Copou, iar vernisajul va avea loc în ziua de marți, 20 mai 2014, la ora 19, în sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”. O expoziție similară a fotografei, cu aceeași temă, este expusă In perioada 12-29 mai 2014 la librăria Cărturești din Palas, Iasi. Mai multe detalii puteți citi aici și aici. Iar aici puteți citi un articol despre fotografă.

Afis_Expo

Cristian, 7 mai 2014   [Ultima actualizare: 29 mai 2014]

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.