11 fotografii despre masivul Rarău

O selecție de 11 fotografii realizate de mine în munții Rarău.

Cu cele 11 fotografii pe care le voi prezenta mai jos am participat la o expoziție de fotografie având ca subiect masivul Rarău (detalii despre expoziție pot fi citite aici).

Ideea organizării acestei expoziții au avut-o patru colegi de la Clubul Fotografilor – Larisa, Paul, Marius și Ionuț, în urma unei excursii efectuate în Rarău în vara anului trecut. La demersul lor ne-am mai alăturat apoi eu și cu Vasile, un alt coleg de club.

În vederea pregătirii expoziției, ne-am întâlnit toți șase într-o joi seara, pe data de 5 februarie, pentru a decide ce fotografii să prezentăm în expoziție. Fiecare a venit de acasă cu o selecție personală de 20 de fotografii (sau mai multe), le-am privit pe toate împreună și am selectat de comun acord câte 11 fotografii de la fiecare, pentru a fi expuse în cadrul expoziției.

În cele ce urmează voi prezenta, în ordine cronologică, cele 11 fotografii personale selectate pentru expunere, fotografii realizate pe parcursul mai multor drumeții pe care le-am efectuat în Rarău în ultimii patru ani.

1. Fosta galerie de mină de sub vârful cu stația TV, surprinsă în ziua de 12 februarie 2011:
Photo P160_065_mod.jpg

2. Munții Rarău după ploaie, imagine realizată în ziua de 16 august 2011, de la punctul de belvedere situat pe ‘Stânca Șoimului’, ce surprinde și Vf. Giumalău, în planul îndepărtat dreapta (Notă: această fotografie a fost post-procesată în PS de colegul Vasile în seara în care am făcut selecția, pentru a contura mai bine norii și razele de lumină ce-i străbăteau – lucru pentru care îi mulțumesc și pe această cale):
 photo P193_394_r.jpg

3-7. Cinci imagini din Rarău, surprinse în zilele de 28-29 ianuarie 2012, cu prilejul unei drumeții despre care am povestit aici.
Prima imagine este realizată la asfințit în prima zi, și surprinde formațiunea de stânci ‘Pietrele Doamnei’, văzute de lângă cabana Hotel Rarău:
Photo P226_548.jpg
A doua imagine este realizată tot la asfințit, de la punctul de belvedere situat pe ‘Stânca Șoimului’, și surprinde șoseaua modernizată ce coboară spre Pojorâta:
Photo P226_639.jpg
A treia imagine este realizată la răsărit în a doua zi, și surprinde ‘Stânca Șoimului’ și, în planul îndepărtat, Vf. Giumalău:
Photo P226_695.jpg
A patra imagine este realizată tot la răsărit, și surprinde aproximativ același peisaj ca și a doua imagine (Notă: această fotografie nu a mai apărut pe ‘Gard’, în cadrul expoziției – din cauza spațiului de expunere limitat de pe panourile de la gardul Parcului Copou, a trebuit să renunțăm la unele fotografii):
Photo P226_809.jpg
Iar a cincea imagine surprinde colegii de drumeție în timp ce coboram a doua zi pe șoseaua spre Pojorâta, înainte de a intra pe poteca ce urcă pe Vf. Giumalău:
Photo P227_193.jpg

8. Masivul Rarău, văzut de pe Vf. Giumalău în ziua de 29 septembrie 2012. Se pot distinge în imagine Vf. Rarău cu antenele stației TV de lângă vârf, formațiunile stâncoase ‘Pietrele Doamnei’, ‘Popii Rarăului’ și ‘Stânca Șoimului’, precum și șoseaua modernizată ce urcă din Pojorâta:
Photo P286_121_mod.jpg

9. ‘Pietrele Doamnei’ din Rarău, văzute din Giumalău în dimineața zilei de 8 iunie 2014, la răsărit:
Photo P2190277_mod.jpg

10-11. Pe traseul de urcare în Rarău ce pleacă din satul Chiril, imagini surprinse în ziua de 23 august 2014, cu prilejul unei drumeții despre care am povestit aici.
Prima imagine surprinde șoseaua modernizată ce șerpuiește prin pădure înainte de Schitul Rarău:
Photo P2360691.jpg
Iar a doua imagine surprinde formațiunea de stânci denumită ‘Popii Rarăului’:
Photo P2360914_mod.jpg

* * *

P.S. Pentru a sublinia importanța post-procesării pe calculator a fotografiilor, revin la a doua fotografie prezentată în cele de mai sus, cea cu Rarăul după ploaie, expunând alăturat cele două variante ale ei – cea neprelucrată (i.e. „așa cum a ieșit din aparatul foto”) și respectiv cea prelucrată pe calculator:

Photo P193_394.jpg     Photo P193_394_r.jpg

 

Cristian, 11 februarie 2015   [Ultima actualizare: 16 februarie 2015]

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s