6 fotografii despre Austria

O selecție de 6 fotografii realizate de mine în Austria.

Cu cele 6 fotografii pe care le voi prezenta mai jos voi participa la o expoziție de fotografie având ca subiect Austria (detalii despre expoziție pot fi citite aici).

Întrucât Biblioteca Austria din Iaşi împlineşte anul acesta cinci ani de existenţă, a apărut ideea organizării acestei expoziții de fotografie cu tema „Ritmuri austriece”, la care s-au raliat șapte colegi de la Clubul Fotografilor, printre care și eu.

În vederea pregătirii expoziției, ne-am întâlnit toți șapte într-o miercuri seara, pe data de 18 februarie, pentru a decide ce fotografii să prezentăm în expoziție. Fiecare a venit de acasă cu o selecție personală de 10-15 fotografii, le-am privit pe toate împreună cu D.M. și am selectat de comun acord câte 6 fotografii de la fiecare, pentru a fi expuse în cadrul expoziției.

În cele ce urmează voi prezenta, în ordine cronologică, cele 6 fotografii personale selectate pentru expunere, fotografii realizate pe parcursul a două călătorii pe care le-am efectuat în Austria în anii trecuți.

1. Orașul Salzburg, dominat de Castelul Hohensalzburg, imagine surprinsă în ziua de 30 aprilie 2005:
HPIM0695_mod

2. Sankt Gilgen, un sat pitoresc localizat pe malul lacului Wolfgangsee din regiunea turistică Salzkammergut, surprins în ziua de 5 iulie 2009:
P101_434_mod

3. Imagine din orașul Linz, surprinsă din turnul Catedralei Noi (denumirea în germană: Neuer Dom), în ziua de 7 iulie 2009:
P101_532_mod

4. Localitatea Ebensee și lacul Traunsee, situate în regiunea turistică Salzkammergut, văzute de pe vârful Kleiner Sonnstein în ziua de 11 iulie 2009:
P103_009_mod

5-6. Două clădiri emblemă pentru Viena, fotografiate în ziua de 12 iulie 2009.
Prima imagine surprinde clădirea ce găzduiește Muzeul de Istorie Naturală din cadrul complexului Palatul Imperial Hofburg:
P103_419_mod
Iar a doua imagine surprinde Catedrala Sfântul Ștefan, aflată atunci în proces de renovare:
P103_646_mod

* * *

P.S. Celelalte 9 imagini personale despre Austria, care au rămas pe dinafara selecției finale pentru expoziție, pot fi privite aici.

 

Cristian, 21 februarie 2015   [Ultima actualizare: 16 martie 2015]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s