Ziua Artei Fotografice în România

În 2010, ziua de 11 ianuarie a fost declarată, prin Hotărârea de Guvern nr. 458/5.05.2010, Ziua Artei Fotografice în România, motivația alegerii acestei zile datorându-se faptului că data de 11 ianuarie reprezintă ziua de naștere a lui Carol Popp de Szathmary (1812-1887), recunoscut ca fiind primul fotograf al României.

1) Clubul Fotografilor Iaşi, care îşi desfăşoară activitatea la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” – Parcul Copou din Iaşi, organizează în această săptămână o serie de activităţi fotografice dedicate acestei zile speciale:

– În Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” din Iaşi a avut loc marţi, 10 ianuarie 2017, lansarea unui nou episod, dedicat Ciucașului, din seria de filme documentare „Descoperă România Sălbatică”, realizată de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache.

– În această perioadă, iubitorii de fotografie sunt aşteptaţi să admire lucrările din trei expoziții fotografice organizate sub auspiciile Clubului Fotografilor Iaşi, două la Iași („Jurnal de călătorie – Qatar” și „Simplu ca bună ziua”) și una la Memorialul Ipoteşti, în județul Botoşani („Căutându-l pe Eminescu”).

– O altă activitate a clubului a constat în efectuarea unei ture foto dedicate Zilei Artei Fotografice, 11 ianuarie, organizată de colega noastră Mihaela Beatrice Constantinescu. Tura s-a desfășurat seara, vizitându-se Mânăstirea Copou și lacul de acumulare din Grădina Botanică, iar mai multe detalii puteți afla citind postarea de aici sau cea de aici.

* * *

2) Echipa F64 s-a gândit să sărbătorească această zi alături de prietenii fotografi din întreaga țară, astfel că au întrebat un număr de 13 fotografi cunoscuți cum se vede România prin obiectivul lor. A rezultat astfel un articol special, ce poate fi citit aici.

Cristian, 11 ianuarie 2017   [Ultima actualizare: 30 ianuarie 2017]

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s