România iese în stradă… (II)

Ultimele noutăți întâlnite în mediul online, episodul 68

Episod special dedicat ROMÂNIEI, a doua parte.

Episodul de față continuă să prezinte, în imagini, trezirea conștiinței românilor și protestele de stradă masive ce au cuprins România la începutul lunii februarie 2017, după ce guvernanții au călcat la propriu Justiția în picioare în marțea neagră, 31 ianuarie 2017. Acest eveniment a declanșat ample proteste de stradă în București și în majoritatea orașelor țării, inclusiv în diaspora, în seara zilei de marți și, mai ales, a doua zi, miercuri, 1 februarie, proteste despre care am relatat în prima parte a acestui articol.

Aceste proteste uriașe, ale României bunului-simț, împotriva ordonanțelor adoptate de guvernanți în marțea neagră, au continuat și în zilele următoare:

iv) Joi, 2 februarie 2017, continuă protestele pașnice desfășurate în marile orașe ale României:

 • Ecouri în presa internațională ale uriașului protest pașnic ce a avut loc miercuri în capitală, curmat de violențele grupărilor de ultrași: în presa franceză și, respectiv, în presa germană.
 • Ecouri în țară: numeroși oameni de cultură, artiști, intelectuali, etc., precum și instituții ale statului, sindicate, universități, ș.a., dezaprobă acțiunile guvernului și își afirmă suportul pentru doleanțele protestatarilor. Dintre aceștia, trupa Voltaj se remarcă printr-o piesă-manifest, care a devenit imediat virală, despre România de astăzi: „Nu mă lăsați, vă rog, să mor!”
 • Protestul de joi, de la București: începe în timpul zilei, pe lumină (detalii puteți citi aici) și, ca și în ziua precedentă, ia o mare amploare odată cu lăsarea serii. Imagini de la protestul din timpul serii pot fi văzute aici.

   

 • La finalul protestului de joi din București, ce a strâns cca. 90.000 de participanți și s-a încheiat fără incidente violente, manifestanții și jandarmii își strâng mâinile peste gard, …

  …, iar Piața Victoriei rămâne curată lună după proteste.

 • Noi proteste în țară și în diaspora: cronologia protestelor și imagini din timpul desfășurării lor pot fi privite aici.

   

 • Protestul de la Iași.

 • Protestul de la Timișoara a strâns circa 25.000 de participanți:

   

 • Și la Cluj Napoca s-au adunat peste 25.000 de protestatari:

   

 • Protestul de la Sibiu:

   

 • Protestul de la Craiova:

   

v) Vineri, 3 februarie 2017, continuă protestele pașnice desfășurate în marile orașe ale României:

 • Protestul de vineri, de la București: începe, ca de obicei, în timpul zilei, pe lumină, și ia o amploare uriașă odată cu lăsarea serii, stabilind un nou record de participare la mitingurile zilnice pro-Justiție: peste 150.000 de oameni au fost în Piața Victoriei la punctul maxim – intonarea imnului la ora 22.00. Protestul a decurs pașnic, fără nici un incident, iar imagini din timpul desfășurării sale pot fi văzute aici.

 • Protestul de vineri, de la București, a înregistrat și o premieră: proiecție laser, pe un bloc uriaș, cu mesajele protestatarilor (despre cei care au adus instalația laser puteți citi aici), …

  …, iar la finalul protestului: imagine incredibilă cu Piața Victoriei după plecarea celor 150.000 de oameni – e mai curată decât a fost vreodată.

 • Noi proteste în țară și în diaspora, ce au strâns aproape 200.000 de oameni (pe lângă cei 150.000 care au fost în Piața Victoriei din Capitală): cronologia protestelor și imagini din timpul desfășurării lor pot fi privite aici.

   

 • Alte imagini din timpul desfășurării protestului, de pe tot parcursul zilei de vineri, atât în București, cât și în țară, precum și cronologia evenimentelor, pot fi văzute în reportajul celor de la Digi24, disponibil aici.
 • Protestul de la Iași a strâns peste 25.000 de participanți:

 • Colegul nostru de la Clubul Fotografilor Iași, Purice Adrian, a surprins o serie de imagini cu protestul de la Iași, din seara zilei de 3 februarie 2017 – le puteți vedea în acest album pe FB:

  Video live de la protest:

   

 • Bulgarii și moldovenii ies în stradă: au loc manifestații la Sofia și la Chișinău, în semn de solidaritate cu românii.

La finalul acestei postări, vă las să citiți scrisoarea deschisă către români a unui simplu participant la protestele ce au avut loc în Piața Victoriei în aceste ultime zile.

Cristian, 4 februarie 2017   [Ultima actualizare: 5 februarie 2017]

(va urma)

[L.E.] Puteți citi și partea a treia a acestui articol.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s