Anunț important

O parte dintre postările de pe acest blog (și anume, majoritatea celor ce conțin fotografii personale), inserează în cuprinsul lor imagini găzduite pe serviciul de photo-hosting photobucket.com.

Pe data de 5 iulie 2017, photobucket.com și-a modificat termenii serviciului oferit, eliminând posibilitatea de a insera în alte situri/bloguri imagini găzduite pe acest serviciu în conturi gratuite (mai multe detalii despre această modificare a serviciului oferit, puteți citi aici).

Ca urmare, în perioada următoare (până când voi găsi un înlocuitor adecvat al serviciului PhotoBucket, pe care să reîncarc imaginile folosite și să rescriu apoi codurile de inserare ale imaginilor în fiecare postare ce le folosește, publicată deja), în unele postări de pe acest blog nu veți mai putea vedea imaginile inserate, ci pictograme cu un mesaj de eroare standard, generat de serviciul respectiv în urma modificării amintite mai sus. Însă imaginile pot fi totuși vizualizate, urmând link-urile către albumele ce le găzduiesc pe serviciul amintit.

Cristian, 20 iulie 2017

* * *

P.S. Îmi puteți lăsa în comentarii, vă rog, recomandări pentru un înlocuitor adecvat al serviciului photobucket.com, i.e. recomandări pentru un serviciu de hosting pentru albume de fotografii, care să ofere (și) varianta de cont gratis, variantă care să satisfacă următoarele cerinte:

– posibilitatea de inserare, într-un alt site/blog, de imagini găzduite pe acest serviciu;

– link-urile de acces la imagini (utilizate pentru inserare în alt site/blog) să fie de forma următoare: http://serviciu/cale/fisier0001.jpg, i.e. calea să fie aceeași pentru toate pozele grupate într-un album (deci nu șiruri randomizate cum e la Google Photos sau MS OneDrive), iar numele fiecărei imagini să fie cel original al fișierului jpeg încărcat în acel album (Notă: acest format mă ajută foarte mult la inserarea ușoară, prin copy-paste și modificarea doar a numărului din numele jpeg-ului, a zeci de imagini dintr-un album, într-o postare pe blog);

– limita de stocare pentru varianta de cont gratis sa fie rezonabilă (i.e. să ofere măcar câțiva GB de spațiu de stocare);

– plus, o facilitate opțională (i.e. ar fi dezirabilă, dar mă pot descurca și fără ea): posibilitatea de download ‘ușoară’ (i.e. într-un număr fix de pași) a oricărui album de fotografii, indiferent de numărul de fotografii din acel album.

Notă: exclud orice serviciu/variantă de cont plătită, căci nu fac bani cu blogul sau cu albumele de fotografii, iar traficul pe blog este redus (fiind doar un blog personal de fotografie).

Observație: după cum spuneam mai sus, până în prezent am folosit serviciul PhotoBucket, care îmi oferea facilitățile enumerate mai sus (spațiul per cont gratis era de doar 2GB, respectiv 10GB dacă îți instalai și aplicația lor pentru mobil; dar limitarea aceasta am depășit-o creându-mi mai multe conturi gratuite). Însă, de la începutul lunii iulie 2017, cei de la PhotoBucket și-au schimbat termenii serviciului oferit, eliminând posibilitatea de inserare, în alte situri/bloguri, a imaginilor găzduite pe PhotoBucket în conturi gratuite. De aici și nevoia mea de a găsi un înlocuitor pentru serviciul PhotoBucket.
Mulțumesc anticipat celor care îmi vor indica, în comentarii, o alternativă pentru serviciul PhotoBucket, care să-mi ofere facilitățile amintite mai sus.

3 comentarii la &8222;Anunț important&8221;

  1. Salut , toate imaginile de pe blog le pun pe flickr, ei ofera 1TB spatiu de stocare plus la asta pot selecta marimea fotografiei cind o inserez pe blog.

    1. Mulțumesc. Din ce-am testat, văd că nu respectă cerința legată de forma link-urilor pentru inserare, i.e. să fie de forma http://serviciu/cale/fisier0001.jpg, deci ar trebui pentru fiecare imagine urcată pe flicker, să-i obtin link-ul, și să-l adaug în blog, deci totul se face manual, nu merge să „automatizez” operatiile pentru un număr oarecare de imagini…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.