Detalii despre acest blog

După cum spuneam și în primul post, în septembrie 2013 am luat decizia de a descongestiona primul meu blog, „Hoinar prin Carpați”, dedicat în principal postării de jurnale despre călătoriile mele pe munte, de diversele anunțuri pe teme fotografice, publicate pe parcursul anului 2013 ca urmare a activității desfășurate în cadrul comunității de fotografi amatori Clubul Fotografilor din Iași. Astfel, am creat acest al doilea blog, https://fotovtcris.wordpress.com/, și am „migrat” pe el postările pe teme fotografice de pe primul blog, pentru a păstra specificul montan al acestuia.

* * *

În cele ce urmează, voi detalia conținutul pe care îl puteți găsi pe acest blog:

1) O primă secțiune a blogului „FotoVtcris”, ce este și cea mai bogată în postări, este reprezentată de categoria Anunț, ce cuprinde diverse anunțuri pe teme fotografice, ca urmare a activității desfășurate în cadrul comunității amintite, cum ar fi anunțuri legate de expoziții de fotografie, despre prelegeri publice și alte evenimente organizate sub egida Clubului Fotografilor, sau despre cursuri de fotografie ce se desfășoară în Iași.

Eu am intrat în cadrul acestei comunități la începutul anului 2013, în urma parcurgerii unui curs de „Inițiere în Fotografie cu Dan Mititelu”. Ca orice comunitate formată din oameni ce împărtășesc o aceeași pasiune, dar au diverse joburi și restricții legate de timpul liber, și această comunitate a cunoscut pe parcursul timpului o variație însemnată a volumului de activități desfășurate și a componenței listei membrilor ei, liderii comunității reușind totuși, până în prezent, cu destule eforturi, să mențină unite rândurile acestei comunități.

Principala activitate a acestei comunități este organizarea de expoziții de fotografie, colective, de grup sau individuale, ale membrilor ei. Din acest motiv și postările de pe acest blog cu eticheta expoziție de fotografie sunt cele mai numeroase, cel puțin până în acest moment, căci s-au organizat multe expoziții la Iași, atât de către membrii Clubului Fotografilor, cât și de către alți fotografi.

Pe parcursul anului 2013 eu am participat cu fotografii la fix 10 dintre expozițiile colective organizate de Clubul Fotografilor. Retrospectiva celor 10 expoziții o puteți citi aici.

Anul 2014 a debutat cu Revelionul Clubului Fotografilor, în care fiecare membru și-a prezentat cele mai bune fotografii realizate în anul ce tocmai se încheiase. În cadrul prelegerii publice organizate de Clubul Fotografilor pe 1 aprilie 2014, eu am susținut o prezentare despre fenomenul optic Gloria. Evident, principala activitate, organizarea de expoziții, a continuat și în acest an. Eu am expus, până la momentul scrierii acestor rânduri, în patru dintre expozițiile colective organizate în 2014. Retrospectiva expozițiilor din 2014 o veți putea citi, la finalul anului, aici.

2) O a doua secțiune a blogului „FotoVtcris”, ce este mai săracă în postări deocamdată, este reprezentată de categoria Fotografie, ce cuprinde scurte postări cu diverse fotografii realizate de mine, având subiecte inspirate din natură (floră și faună, cascade și lacuri de munte, răsărituri și apusuri de soare, fenomene optice, peisaje montane, etc.) și nu numai.

3) A treia secțiune a blogului „FotoVtcris” este reprezentată de un blogroll cu fotografi de natură, adică o listă cu fotografi amatori sau profesioniști, români sau din străinătate, ale căror fotografii cu peisaje din natură îmi face plăcere să le privesc.

Lista cuprinde adresele site-urilor personale, a blogurilor și/sau a conturilor sociale pe care acești autori își promovează fotografiile. Lista va avea un caracter destul de static, în sensul că, probabil, destul de rar voi adăuga noi fotografi, pe măsură ce-i descopăr, și aici mă puteți ajuta, adăugând la comentarii numele (și adresele site-urilor) vreunui nou fotograf ce ar merita să apară în listă.

4) A patra secțiune a blogului „FotoVtcris”, și ultima, cel puțin până la momentul scrierii acestor rânduri, este reprezentată de categoria Noutăți din online, ce cuprinde scurte postări cu referințe, grupate pe diverse teme, către articole întâlnite în mediul online. Articolele respective prezintă fie fotografii cu subiecte variate, fie tehnici de realizare și post-procesare a fotografiilor.

Referințele publicate până la momentul scrierii acestor rânduri, sunt grupate pe diverse tematici, precum ar fi: tehnica fotografierii, tehnici de post-procesare, tehnica timelapse; fotografie de peisaj, fotografie wildlife, fotografie de stradă, fotografie macro, fotografie aeriană, filmare aeriană, fotografie spațială; automobilism, trenuri, lumea satului; concursuri de fotografie, ș.a.

* * *

Sper că veți găsi suficient material care să vă intereseze pe acest blog, ocupându-vă astfel timpul, la ceas de ploaie, în fața calculatorului 🙂

Vă urez lectură plăcută!
Cristian

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.